دستگاه جوش, مقالات

دستگاه جوش اینورتر، کاربرد و مزیت آن

قطب مثبت و منفی در دستگاه جوش و کاربردهای آن

همان‌طور که می‌دانید یکی از عبارت‌هایی که در عرصه جوشکاری زیاد به گوش شما خواهد خورد، جریان جوشکاری است. بارها روی دستگاه‌های جوشکاری کلمه‌های AC یا DC را دیده‌اید، این کلمه‌ها نشان‌دهنده قطب جریان، در دستگاه‌های جوشکاری است. همچنین این کلمه‌های AC یا DC با عنوان قطب مثبت و منفی در دستگاه جوش نیز شناخته می‌شوند.

هنگامی که یک دستگاه جوش را روشن می کنید، یک مدار الکتریکی تشکیل می شود. مدار دارای قطب مثبت یا منفی است و به این خاصیت قطبیت گفته می شود. فهمیدن قطبیت برای جوشکار امری مهم است، زیرا مستقیماً بر کیفیت و استحکام جوش تأثیر می گذارد. اگر یک جوشکار قطبیت اشتباه را انتخاب کند، ممکن است مشکلاتی مانند نفوذ ناکارآمد، پاشیدگی و از دست دادن کنترل قوس جوش ایجاد شود. در هر دستگاه جوش دو قطب آند و کاتد وجود دارد. جوشکاری الکترود مثبت (قطب معکوس) منجر به نفوذ عمیق تر می شود. جوشکاری الکترود منفی (قطب مستقیم) منجر به ذوب سریع‌تر الکترود و در نتیجه سرعت رسوب سریع‌تر می‌شود. نرخ رسوب به مقدار فلز پرکننده ذوب شده در اتصال جوش اشاره دارد.

در بخش کاتد دستگاه جوش 3200 درجه و در بخش آند تا 3900 درجه در دستگاه جوش حرارت به وجود می‌آید. وقتی الکترود به دستگاه جوش متصل می‌شود دمایی حدود ۲۶۰۰ درجه را برای آن در نظر می‌گیرند که این دما برای جوش دادن هر نوع فلزی کافی است. این اختلاف دمایی به دلیل آن رخ می‌دهد که تقریباً حدود 40 درصد گرمای تولیدشده به‌صورت تلفات گرمایی به هدر می‌رود.

پس از نزدیکی نوک الکترود به محل جوش حدود 90 درصد از قطرات مذاب به حوضچه مذاب ایجادشده، وارد می‌شود. 10 درصد بقیه از قطرات مذاب به اطراف پراکنده می‌شود. لازم است الکترود مدنظر با قطر مناسب در نظر گرفته شود برای آنکه جوش ایجادشده از مقاومت بالایی برخوردار باشد. جوش‌هایی که به‌صورت V شکل با زاویه‌ای کمتر از 40 درجه هستند با الکترود با قطر 2 میلی‌متر انجام می‌شود. استفاده از این الکترود سبب می‌شود تا جوش به‌صورت کامل انجام شود. لازم به ذکر است اگر الکترود با قطر بیشتر انجام شود بخشی از تفاله در ریشه جوش خواهد ماند که در این صورت استحکام و قدرت نهایی جوش ایجادشده توسط دستگاه جوش اینورتر کاهش پیدا کند.

دستگاه جوش اینورتر

یکی از پرکاربردترین دستگاه‌ها برای اتصال فلزات به یکدیگر دستگاه جوش می‌باشد. پیشرفت تکنولوژی باعث شده است تا تغییراتی در ساختار و همچنین کارایی دستگاه جوش به وجود بیاید. شرکت‌های مختلفی نیز وجود دارند که انواع دستگاه جوش را تولید و به بازار عرضه می‌کنند.

دستگاه‌های جوش الکترود جزو دستگاه‌های پرکاربرد جوشکاری هستند که در چهار دسته تقسیم‌بندی می‌شوند. دستگاه جوش ترانس، دستگاه جوش دارای دینام، دستگاه جوش رکتی فایر و دستگاه جوش اینورتر جزو این چهار گروه هستند. امروزه از دستگاه‌های جوش رکتی فایر برای جوشکاری‌های بزرگ و صنعتی و از اینورترها برای امور جزئی و سبک‌تر استفاده می‌شود.

در ادامه به آخرین نسل از دستگاه جوش که از مزیت‌های بسیار زیادی نیز برخوردار است اشاره می‌کنیم. دستگاه جوش اینورتر از دستگاه‌های جوش نوین و مدرن محسوب می‌شود. همچنین دستگاه جوش اینورتری از وزن بسیارکمی برخوردار است و می‌توان آن را به مکان‌های مختلف پروژه برای انجام عملیات جوشکاری حمل نمود. این دستگاه با توجه به وزن کوچک از کیفیت جوشکاری بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند اتصال بسیار محکمی را ایجاد کند.

دستگاه جوش اینورتر می‌تواند با برق خانگی به‌راحتی کار کند. نیازی نیست تا برای استفاده از این دستگاه به دنبال برق ۳ فاز باشید. لازم به ذکر است دستگاه جوش اینورتر قادر است با هر دو جریان برق متناوب کار کند و امروزه در بیشتر فعالیت‌های جوشکاری مورداستفاده قرار می‌گیرد. دستگاه جوش اینورتر وزن کمتری نسبت به دستگاه‌های نسل قبل دارد و به همین دلیل می‌توان از آن برای پروژه‌های ساختمانی در طبقات بالا استفاده نمود. دستگاه جوش اینورتر مصرف برق را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. یکی از مشکلاتی که دستگاه‌های جوش قدیمی با آن مواجه بودند مصرف بالای برق آنها بود که این مشکل در دستگاه جوش اینورتر برطرف شده است و به‌عنوان یک دستگاه کم‌مصرف و مقرون‌به‌صرفه شناخته می‌شوند. الکترودهایی که برای دستگاه جوش اینورتر مورداستفاده قرار می‌گیرد را می‌توان الکترودهای اسیدی و قلیایی، الکترودهای فولادی ضدزنگ و همچنین الکترودهای طرح آهن نامید. 

مزیت های دستگاه جوش اینورتر

در ادامه قصد داریم تا شمارا با برخی از مزیت‌های دستگاه جوش اینورتر آشنا کنیم. ازجمله مزیت‌های دستگاه جوش اینورتر عدم ایجاد صدای بلند است. در هنگام کار با دستگاه جوش اینورتر به‌هیچ‌وجه صدای بلند مانند دستگاه‌های جوش قدیمی ایجاد نمی‌شود و همین موضوع امکان استفاده از آن را در محیط‌های مسکونی بدون آنکه مزاحمتی ایجاد شود را میسر کرده است. قوس ناپایدار یکی از مشکلات دستگاه‌های جوش قدیمی است که متاسفانه فرد جوشکار را با مشکلات زیادی مواجه می‌کند. دستگاه جوش اینورتر از قوس پایداری برخوردار است که همین موضوع باعث تسریع روند جوشکاری خواهد شد. یکی دیگر از مزیت‌های مهم دستگاه جوش اینورتر در کنترل سریع دستگاه در مواقع ناپایداری است. در دستگاه جوش اینورتر تکنولوژی به‌کاررفته است که می‌تواند دستگاه جوشکاری را از حالت ناپایدار به حالت پایدار بازگرداند.

کاربرد دستگاه جوش اینورتر

قبل از پیدایش دستگاه جوش اینورتر ، دستگاه‌های جوش ژنراتور و رکتیفایر کاربرد بسیار زیادی داشتند که البته معایب آنها نیز زیاد بود. کارایی دستگاه جوش اینورتر به گونه ایست که عملیات جوشکاری را بسیار آسان‌تر کرده است.سال‌های زیادی است که دستگاه جوش اینورتر در کشورهای پیشرفته دنیا مورداستفاده قرار می‌گیرد که البته در کشور ما نیز این دستگاه جوش واردشده و کاربرد زیادی دارد.

کارایی دستگاه جوش اینورتر نسبت به سایر دستگاه جوش قدیمی بهبودیافته و به‌طور مثال قابلیت کار با برق دو و همچنین سه فاز را دارد. کارایی دستگاه جوش اینورتر باعث شده تا مصرف برق بسیارکمی داشته باشد.  مصرف برق در انواع دستگاه جوش قدیمی بسیار بالابود و هزینه‌های زیادی را به مصرف‌کننده تحمیل می‌کرد. کارایی دستگاه جوش اینورتر می‌تواند قابلیتی را ایجاد کند تا جوشکاری قوسی و پایداری را داشته باشید و درنتیجه خروجی کار بسیار باکیفیت باشد.

مزیت استفاده از دستگاه جوشکاری اینورتر

  • حمل دستگاه جوشکاری اینورتر به راحتی انجام میشود. مانند دستگاه های قدیمی نیازی به استفاده از چند نفر برای حمل دستگاه جوشکاری نمیباشد و به راحتی توسط یک نفر حمل میشود.
  • دستگاه جوشکاری اینورتر تلفات و آسیب های ناشی از نوسانات برق را کاهش میدهد.
  • دستگاه جوشکاری اینورتر نسبت به جثه کوچک خود بازدهی و کیفیت بسیار بالایی دارد.
  • مصرف برق بسیار پایین از مزیت های دستگاه جوش اینورتر میباشد که هزینه های جاری از جوشکاری را تا حد زیادی کاهش میدهد.
  • در صورتی که شرایط باعث شود تا دستگاه جوشکاری اینوتر با عدم ثبات مواجه شود، به سرعت میتواند شرایط را کنترل کرده و به حالت عادی برگرداند.
  • بالاترین کیفیت جوشکاری از دیگر مزیت های استفاده از دستگاه جوش خانگی میباشد که قابل مقایسه با دیگر دستگاه ها نمیباشد.
  • دستگاه جوشکاری اینوتر قابلیت کارکرد با انواع الکترودها را دارد و محدودیتی در استفاده از الکترود ندارد.

دستگاه جوش اینورترگارانتی دستگاه جوش اینورتری

دستگاه‌ جوش اینورتر نسل جدیدی از دستگاه‌های جوش هستند که به دلیل تکنولوژی به‌کاررفته در آن‌ها و موتور قوی که دارند فرآیند جوشکاری را باکیفیت‌تر و باصرفه‌تر کرده‌اند. جوشکاری با دستگاه‌های اینورتر باعث کاهش مصرف انرژی می‌شود چراکه این دستگاه با برق تک فاز کار می‌کند.

دستگاه‌های جوش اصلی که اتصال فلزات را انجام می‌دهند در برندها و مدل‌های مختلف تولیدشده‌اند. انواع دستگاه جوش آرگون، اینورتر جوشکاری و … در شرکت جوش و برش تسلا به فروش می‌رسد. تسلا از برندهای مشهور دستگاه جوش و برش است. خرید آنلاین انواع دستگاه جوش با موتور قوی و بدنه محکم ضدضربه را با تسلا تجربه کنید.

شما می‌توانید برای خرید و بررسی قیمت دستگاه جوش به شرکت جوش و برش تسلا مراجعه نمایید. 36 ماه گارانتی بی‌قیدوشرط و 10 سال خدمات پس از فروش برای دستگاه جوشکاری و دستگاه برشکاری در این شرکت در نظر گرفته‌شده است. همچنین شرکت تسلا حاضر به ارائه مشاوره رایگان در راستای خرید شما مشتریان و هم‌میهنان گرامی است. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره جهت خرید دستگاه جوشکاری می‌توانید با کارشناسان جوش و برش تسلا تماس حاصل فرمایید.