دستگاه جوش

4 عامل موثر بر جوشکاری

دستگاه جوش

جوشکاری چیست؟

جوشکاری یک فرآیند تولیدی است که از گرما، فشار یا هر دو برای ذوب دو یا چند قطعه به یکدیگر استفاده می کند تا در هنگام خنک شدن قطعات، یک اتصال ایجاد کند. جوش معمولاً با فلزات و ترموپلاستیک ها استفاده می شود، اما می توان از آن با چوب نیز استفاده کرد. اتصال جوشی تکمیل شده را می توان جوشکاری نامید.
وقتی می خواهید بااستفاده از دستگاه جوش، جوشکاری کنید می بایست عواملی که بر آن موثر است را در نظر بگیرید که جوشی بی نقص و ظریف در انتهای کار داشته باشید. در ادامه به 4 مورد از این عوامل می پردازیم :

1- ماده :

در جوشکاری عوامل اصلی تعیین کننده قابلیت جوشکاری فلز پایه، خواص فیزیکی و ترکیب شیمیایی آن می باشد. از نظر خواص فیزیکی، نقطه ذوب، هدایت حرارتی، ضریب انبساط خطی، چگالی، ظرفیت حرارتی و سایر عوامل فلزات همگی بر چرخه حرارتی، ذوب، تبلور، تبدیل فاز و سایر فرآیندها تأثیر می‌گذارند و در نتیجه جوش‌پذیری را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

از نظر ترکیب شیمیایی، تأثیرگذارترین عنصر کربن است، به این معنی که محتوای کربن در یک فلز، جوش پذیری آن را تعیین می کند. با افزایش محتوای کربن در فولاد، تمایل به سخت شدن افزایش می یابد، انعطاف پذیری کاهش می یابد و ایجاد ترک جوش راحت تر می شود. به طور کلی حساسیت مواد فلزی به ایجاد ترک و تغییر خواص مکانیکی ناحیه اتصال جوش داده شده به عنوان شاخص های اصلی برای ارزیابی جوش پذیری مواد فلزی در نظر گرفته می شود. بنابراین هر چه محتوای کربن بیشتر باشد، جوش پذیری بدتر است. فولاد کم کربن و فولاد کم آلیاژ با محتوای کربن کمتر از 0.25٪، به جز انعطاف پذیری عالی و انعطاف پذیری خوب و محکم بودن ضربه اتصالات جوش داده شده معمولاً جوش پذیری خوبی دارند، زیرا در طول جوشکاری و فرآیند جوشکاری به راحتی قابل کنترل هستند.

علاوه بر این، حالت ذوب و نورد، حالت عملیات حرارتی و وضعیت ساختاری فولاد نیز به درجات مختلفی بر جوش‌کاری تأثیر می‌گذارد. جوش پذیری فولاد را می توان با پالایش دانه های کریستالی و کنترل فرآیند نورد بهبود بخشید.

مواد جوشکاری مستقیماً در یک سری واکنش‌های متالورژیکی شیمیایی در فرآیند جوشکاری شرکت می‌کنند که ترکیب، ساختار، خواص و شکل‌گیری نقص فلز جوش را تعیین می‌کند. اگر ماده جوش به طور نامناسب انتخاب شود و با فلز پایه مطابقت نداشته باشد، نه تنها اتصالات مطابق با الزامات را به دست نمی آورد بلکه باعث ایجاد ترک، سایر عیوب و تغییرات در خصوصیات سازمانی می شود. بنابراین انتخاب صحیح مواد جوشکاری عامل مهمی برای تضمین کیفیت اتصالات جوشکاری است.

دستگاه جوش2- فرآیند :

عوامل فرآیند شامل روش‌های جوشکاری، پارامترهای فرآیند جوشکاری، توالی‌های جوشکاری، عملیات حرارتی پیش‌گرم، پس از حرارت و پس از جوشکاری و غیره است که روش جوشکاری تأثیر زیادی بر جوش‌پذیری دارد، عمدتاً در ویژگی‌های منبع حرارتی و شرایط حفاظتی.

روش های مختلف جوشکاری تفاوت های زیادی در توان، چگالی انرژی، حداکثر دمای گرمایش و سایر جنبه های منابع گرمایی دارند. جوشکاری فلزات تحت منابع حرارتی مختلف خواص جوشکاری متفاوتی را نشان می دهد. به عنوان مثال، قدرت جوشکاری الکتروسرباره بسیار زیاد است، اما چگالی انرژی بسیار کم است، بالاترین دمای گرمایش زیاد نیست، گرمایش در حین جوشکاری کند است، و زمان ماند تا دمای بالا طولانی است، و در نتیجه s کریستالی در گرما تحت تأثیر قرار می گیرد. منطقه عظیم است، محکم بودن ضربه به طور قابل توجهی کاهش می یابد، و باید با عادی سازی درمان بهبود یابد. برعکس، در مورد جوشکاری با پرتو الکترونی، جوش لیزری و سایر روش‌ها، توان زیاد نیست، اما چگالی انرژی بسیار بالا است، گرمایش سریع است، زمان ماند تا دمای بالا کوتاه است، منطقه آسیب‌دیده باریک است و هیچ خطری برای رشد دانه های کریستالی وجود ندارد.

به منظور تنظیم پارامترهای فرآیند جوشکاری، چرخه حرارتی جوشکاری را می توان با پیش گرم کردن، پس از گرمایش، جوشکاری چند لایه و کنترل دمای بین لایه ها و سایر اقدامات تکنولوژیکی تنظیم و کنترل کرد تا قابلیت جوشکاری فلز را تغییر دهد. اگر اقداماتی مانند پیش گرم کردن قبل از جوشکاری یا عملیات حرارتی پس از جوشکاری انجام شود، می توان اتصالات جوش داده شده را بدون ترک به دست آورد و الزامات عملکرد را برآورده کرد.

3- ساختار :

عمدتاً به تأثیر اشکال طراحی سازه جوش و اتصالات جوش مانند شکل سازه، اندازه، ضخامت، فرم شیار اتصالات، طرح و شکل مقطع و غیره بر جوش پذیری، عمدتاً در انتقال حرارت و حالت نیرو اشاره دارد. جهت و سرعت انتقال حرارت با ضخامت صفحه مختلف، فرم اتصالات مختلف یا شکل شیار متفاوت است که بر جهت تبلور و رشد دانه حوضچه مذاب تأثیر می گذارد. کلید سازه، ضخامت صفحه و چیدمان جوش و غیره، سفتی و محدودیت اتصالات را تعیین می‌کند و بر وضعیت تنش اتصالات تأثیر می‌گذارد، جایی که مورفولوژی کریستالی بد، تمرکز تنش شدید و تنش بیش از حد جوش، شرایط اساسی برای تشکیل جوش است. ترک ها در طراحی، کاهش سفتی اتصالات، کاهش جوش متقاطع و کاهش عوامل ایجاد کننده تمرکز تنش از اقدامات مهم برای بهبود جوش پذیری است.

4- شرایط :

این به دمای کار، شرایط بار و محیط کاری در طول دوره خدمات سازه جوشکاری اشاره دارد که نیاز به ساختار جوشکاری دارد که عملکرد مربوطه را داشته باشد. برای سازه جوشکاری، هنگام کار در دمای پایین باید مقاومت در برابر شکست شکننده داشته باشد، هنگام کار در دمای بالا باید مقاومت خزشی داشته باشد، در حین کار تحت بار متناوب باید مقاومت خوبی در برابر خستگی داشته باشد. برای مخازن جوش داده شده، اگر در محیط های اسیدی، قلیایی یا نمکی کار می کنند، باید مقاومت در برابر خوردگی و غیره بالایی داشته باشند.

شرکت تسلا با تولید و وارد بهترین و پرکاربردترین دستگاه جوش ها سعی دارد بهترین کیفیت از جوش را برای شما مشتریان گرامی فراهم سازد.